Even voorstellen: Anne Hana

18 januari 2022

 

Ik ben Anne Hana, al ruim twintig jaar zelfstandig fotograaf van beroep, ondernemer dus. Getrouwd,  moeder van een zoon van tien jaar en baasje van een jonge border collie.

Sinds vijf jaar woon ik met veel plezier in onze mooie regio. Als kind woonde ik al een aantal jaar in Vlissingen en kwam ik destijds ook veel in Zeeuws-Vlaanderen.

Toen de gelegenheid zich voordeed om Amsterdam te verlaten en hier te gaan wonen, vond ik dat een geweldige kans. De stad was bijna vijfentwintig jaar mijn thuis, eerst voor mijn studie politicologie en daarna vond ik er mijn werk, maar een echt stadsmens ben ik niet. De polder in of het strand op, dat past me zoveel beter.

Het is kortom heerlijk om hier te aarden. Rondkijkend vallen mij ook veel dingen op. De regio is trots en veerkrachtig. Mensen zien naar elkaar om en er is een rijk verenigingsleven. Er is veel durf en ondernemerschap. En, ook belangrijk, de rijke geschiedenis wordt met liefde doorverteld en doorgegeven.

Maar de regio kampt ook met specifieke problemen waar Den Haag weinig oog voor lijkt te hebben. De regio is relatief dunbevolkt en uitgestrekt. Goed Onderwijs, vervoer, zorg, ouderenzorg, brede werkgelegenheid en toegang tot voorzieningen zijn hier door het rendement denken van politiek Den Haag niet langer vanzelfsprekend. Die ongelijkheid met de randstad neemt bovendien toe . Daar maak ik mij boos over.

De afgelopen jaren zijn er grote problemen bij gekomen. Natuurlijk de gevolgen van de coronamaatregelen, die veel ondernemers hebben getroffen en die nog jaren nasleep zullen hebben voor deze ondernemers. En een ander groot en relatief nieuw probleem, wat iedereen kan treffen, is het grote tekort aan passende woningen! Jonge mensen, mensen die hun relatie zien stranden of zich hier willen vestigen en ouderen lopen tegen de geweldige problemen op de woonmarkt aan.

Er is kortom veel te doen om onze regio leefbaar en toekomstbestendig te houden en ik hoop daar als raadslid met een frisse blik aan bij te kunnen gaan dragen.